Nyårsafton

Ett talande hjärta
utan förnuft
det är vad vi kallar
kärlek

födelsedagsbarnet

De inslagda paket längtar efter att bli öppnade av mina ivriga fingrar, nu är det snart dags för gästerna att komma. Min iver är stor nu men det finns också en stor nervositet i min kropp. Jag vet inte riktigt varför jag är nervös men kanske är de just den känslan ett litet barn har i väntan på tomten en julafton som smugit sig in i min kropp. Jag är full av nyfikenhet och utan att jag ens märkte det ringer det på dörren.


Fru Hjärter Dam

Fru Hjärter Dam ditt skratt är bara tårar,
din skönhet är en lyckans miljonär
Men du ser nog aldrig vart och vem du sårar,
för ingen anar sorgen som du bär
Fru Hjärter Dam, din sorg har alla delat,
dina tårar är en allmän egendom
Men jag vill dig väl och det har alla velat,
så när ska du spräcka sorgens jungfrudom

Fru Hjärter Dam ditt skratt är allas lycka, ditt ansikte den vackraste fasad
En glädjens blåa ögon kan man tycka, men din sorg har spridit vemod i vår stad
Fru Hjärter Dam kom hit jag famnar om dig, och jag ger dig sen en dos av ensamhet
Fru Hjärter Dam låt ensamheten ta dig, untils du gråtit ut din hemlighet

Vulnerable

Vart tog du vägen
Vart tog jag vägen själv?
Vi lovade ju att älska
Utan ett ord
Utan en längtan

Tankar vid sängkanten

När jag ser på dig förvandlas mina ögon till tindrande stjärnor.Du är som ett ögongodis på min näthinna, jag vill bara äta upp dig mer och mer.Den lusten som föds inom mig när jag ser på dig tar över hela min kropp och jag blir medvetslös och försvinner från verkligheten. Men när du stänger dina ögon återvisas jag till verkligheten och nuet, väl i de ögonblicket förstår jag att det är bara dina ögon som kan förtrolla mig och väcka lusten inom mig. Men lust är inte kärlek, det är bara ett bihang till k:et i kärlek. Mer finns inte att hämta i dina ögon, jag ser inte samma glöd längre de är liksom om en yta längs in i dina ögon trollats bort. Men låt mig få drömma mig bort i dina ögon, bara för en liten stund och önska att jag levde där bland molnen och stjärnorna.  

Vad gör man när fantasin flödar?

En himmelsk idyll bakom dagens mörka dörrar, jag ser vad som finns inuti dig. Men de gör ingen annan, jag vet att du är starkare än såhär. Mörkret och ensamheten ligger bakom dessa dåd som fått dig att vända uppochner. Jag önskar jag kunde hjälpa dig på något sätt, för du är fortfarande de där slagen som får mitt hjärta att ta ett extra slag. Mer än så finns inte bland mina känslor, allt är förvirrat men allt jag vill nu är att hjälpa dig på bästa möjliga sätt. Man ska inte må dåligt speciellt inte i dessa decembertider, det är vid julen som allting förvärras, man blir hela tiden påmind av de vackra sockersöta minnerna. Bland pepparkaksbakningen och lutfisk kokningen, någonstans där kommer bilderna in av den rosenröda tiden som varit. I de ögonblicken önskar jag att jag levde då, där i en verklighet som redan passerat förbi. Men de är bara korta studer som framtiden inte bryr sig om. Framtiden är fortfarande oskriven och historieböckerna är tomma. Låt oss redan idag skapa historia och utgjuta  stigar på framtidens vägar.

RSS 2.0